Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Ми вже маємо сумний досвід того, що технологія, пов'язана з суднами на повітряній подушці. У рамках контракту з Китаєм Україна не лише отримала замовлення виготовлення таких складних виробів, а й продала весь технологічний пакет виробництва цього судна. З 20 запланованих суден чотири мала зробити Україна (Феодосійське підприємство), а 16 китайці планували робити вже у себе на новому підприємстві. Так-от, в Україні дуже багато в рамках ОПК рішень і можливостей, які самі по собі недооцінені, але являють величезний інтерес для інвесторів», - говорить він і продовжує:

«На які жерстяні банки та на які відомі відпрацьовані рішення це розмінюватиметься при створенні нових виробництв, мені невідомо. Небезпеку бачу в тому, що у разі комерціалізації ОПК Україна розкриється в плані систем безпеки, технологічних характеристик тих особливих рішень, які поки що є у нас суверенними».

Судячи з заявленого плану трансформації, ця ж сфера торкнеться інфраструктури та енергетики.

«Потрібно правильно читати, наприклад, заявлений план щодо великої реформи ядерної енергетики. Підписано меморандум із транснаціональною компанією Вестінгауз Електрик, яка тут планує поставити шість ядерних реакторів. Питання не так у привабливості розміщення тут нових ядерних технологій, як у тому, що стоїть за кадром таких проєктів. Яке геоекономічне значення матиме цей блок і хто його контролюватиме. І на які умови потрібно буде йти українському уряду, щоб цей проєкт почав розгортатися», - робить висновок Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Єрмолаєв передбачає, що в майбутньому втручання ззовні у справи України лише посилюватиметься.

Також Знай.ua повідомляв, що Грігол Катамадзе вважає, що міністром оборони має бути цивільна особа.