Про це він розповів на каналі «Національний Корпус».

«Росія, як і завжди, починає розповідати, що вона третя сторона та миротворець, хоча усі розуміють, що саме Росія розпочала цю кризу. Нам цю історію росіяни намагаються втулити 8 років війни на Сході. Така новина з’явилася майже через тиждень після того, як почалася криза на кордоні Польщі та Білорусі», - зазначив Жорін.

За словами представника Нацкорпусу, те, що відбувається на кордоні з Польщею – це спланована акція влади Білорусі, яка у свою чергу є підконтрольною Кремлю. Жорін зазначив, що усі події відбуваються за «московською методичкою».

«Сотні мігрантів прибули до Білорусі і по території країни абсолютно спокійно дійшли до Польщі. У цей ж час Білорусь збільшила у кілька разів кількість авіасполучень із країнами Близького Сходу. Це лише декілька фактів, які говорять, що ця криза має спланований характер», - сказав Жорін.

Як зазначив Жорін, у ситуації Білорусі також використовуються методи російської пропаганди задля підсилення ефективності цієї операції.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Попереду завжди ідуть мирні жителі, жінки і діти, тобто жертви, бажано заплакані і з дуже жалісними історіями. Щоб викликати сльози, спікерів навіть задувають сигаретним димом. Чого тільки не зробиш заради пропагандистського мистецтва», - сказав Жорін.

Як повідомляв Знай.ua, 18 листопада відбудеться розгляд по суті справи ветерана Дмитра Кухарчука.

Також Знай.ua повідомляв: Максим Жорін пояснив, що Нацкорпус може допомогти Польщі впоратися з мігрантами завдяки своєму досвіду.