Про це він розповів у програмі «Politeka online».

Як зазначає Жорін, українським ветеранам вже доводилося боротися з російською агресією, а відтак вони мають досвід, який буде корисний Польщі сьогодні. «Є величезна кількість питань, у яких потрібна допомога: 2-ої, 3-ої лінії. Тут мова йде більше про співпрацю та обмін досвідом, який є у нас, як у ветеранів», - підкреслює він. Тому, констатує керівник Центрального штабу Нацкорпусу, йдеться не про те, аби стояти на кордоні зі щитами та зброєю, а про обмін корисним досвідом.

Принагідно він згадує, як Литва, Латвія та Польща почали об’єднуватися та розгорнули співпрацю, як тільки на їхніх кордонах з’явилася така небезпека. «Але Україна й досі залишається з боку цього процесу, хоча ми сьогодні могли б стати на чолі цього об’єднання», - каже Жорін.

Зокрема, він говорить про антиросійську коаліцію, яку може очолити Україна на фоні сьогоднішньої навали мігрантів на білорусько-російському кордоні. Як зазначає керівник Центрального штабу Нацкорпусу, коаліція вже є інтуїтивно, але немає співпраці між керівними органами та країнами.

Тим не менш, підсумовує він, мігрантська криза, яка сьогодні розпочалася на кордоні Польщі з Білоруссю, дає Україні шанс створити цю коаліцію проти російської агресії. «І в цій коаліції Україна могла б бути на перших позиціях», - підкреслює Жорін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жорін заявив, що проблема з мігрантами стосується України також.

Також Знай.ua писав про те, що Волковський пояснив цілі знаходження мігрантів на польсько-білоруському кордоні.