Про це він розповів в ефірі програми «А як насправді?».

«Ми знаємо, що після поразки чи перемоги пана Лукашенка 8 серпня 2020 року взаємовідносини між Лукашенком як легітимним президентом, ЄС та Україною погіршились. І ми розуміємо, тому що були протести в країни, почалися масові гоніння за опозиціонерами. Апогеєм стало інтерв’ю Лукашенка навесні, де він дав перший поштовх про те, що можливо, в майбутньому вид такої гібридної війни, яку він почав на початку серпня разом з Путіним, буде проявлятися», - зазначив Волковський.

Він розповів, що така ж проблематика почалась на кордоні Латвії після окупації Росією Криму, коли наступним таким політичним моментом який на той час хотів розвернути Путін у Латвії стала Ландгалія – територія на півночі Латвії. За словами політолога, тоді президент Росії хотів приєднати цю частину території до РФ, про що велись діалоги, дуже багато журналістів приїздили на цю територію і активно обговорювали питання підтримки Володимира Путіна чи Андріса Берзіньша, тодішнього очільника Латвії.

Волковський додав, що тоді ми спостерігали дуже схожий із сьогоднішнім кейс, коли на кордоні знаходились близько 600-700 іноземців, здебільшого курди, які населяють іракську частину Курдистану. За його словами, потім ці позиції почали активно переносити на територію Литви, так само і наразі на території спільного кордону між Білоруссю та Польщею почались скупчення цих іноземців.

«Вони очікували, що потраплять далі через Польщу до Німеччини, щоб попросити про політичний притулок і отримати своє соціальне забезпечення. Але ми бачимо, що, можливо, не так легко все виявилось. І зрештою про цей вид гібридної війни не одноразово наголошують журналісти всього світу у своїх виданнях», - додав Волковський.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жорін пояснив, що мігрантська криза в Польщі – лише початок російської агресії.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус запропонував Польщі допомогу з навалами мігрантів.