Про це він розповів у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило».

«На даний момент справді більшість регуляторів чи людей не можуть так просто знайти та підтвердити. Найчастіше все, що знаходиться в криптовалюті, прозоре. Не можна однозначно встановити, чия вона, але якщо депутат задекларував і вказав свою адресу в крипті, то видно всі переміщення і звідки воно взялося», - зазначив Кравченко.

За словами експерта, зберігання грошей політиками у криптовалюті прозоріше для народу, ніж у тих же банках. Як зазначив Кравченко, щоб довести, що криптовалюта твоя, треба показати твою здатність відкрити цей «сейф».

«Не вдасться показати на чуже та сказати, що це твоє. Якщо ми говоримо про біткоїн, то це справді нова парадигма. Але, що стосується питання, де ховати гроші, то воно стоїть окремо, тому що біткоїн зовсім за іншими правилами працює», - сказав Кравченко.

Як зазначив експерт, на даний момент більшість відповідних структур не можуть підтверджувати факт наявності біткоїнів у політиків, але при декларації коштів у криптовалюті сама декларація політика стає набагато прозорішою, тому що технології дозволяють детально відстежувати всі маніпуляції на приватному рахунку.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Яніка Меріло розповіла, на що звертають увагу інвестори стартапів.

Також Знай.ua публікував слова Олени Макєєвої: Боротьба за те, щоб касові апарати стали частиною нашого життя, тривала шість років.