Свою думку він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

Як зазначає політик, заяви про те, що влада не закупила вугілля тому, що просто забула, є обманом. За його словами, контракти укладені, але це гарантія того, що вугілля буде.

Принагідно Камельчук нагадує, що про це говориться щороку. «Дії щодо укладання контрактів робилися ще наприкінці літа, але це не означає, що всі вишиковувалися в чергу, щоб надати нам вугілля. Продавати його десь більш вигідно, десь менш, а десь політичні нюанси не дозволяли постачати його нам», - пояснює він.

З іншого боку, зауважує депутат, з атомною енергетикою ситуація складається краще: 12 листопада запустили третій енергоблок Рівненської АЕС і в планах ще два. До того ж, підкреслює Камельчук, це дає свої результати: вже вдалося збільшити подачу електроенергії на один гігават, скоро буде ще на два.

Отже, констатує політик, так вдалося задовільними більшу частину потреб держави в енергії. «Крім того, слід пам'ятати, що замість вугілля можна спалювати газ. Це набагато менш вигідно, це дорого, задля цього доводиться скорочувати наші запаси», - підкреслює гість програми і додає, що робота в цьому напрямку вже йде.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що віялові відключення – це вимушений захід.

Також Знай.ua писав про те, що Герус звинуватив «Центренерго» у помилкових планах щодо імпорту вугілля.