Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Журналістка нагадала, що президент Зеленський пообіцяв усім двічі вакцинованим від коронавірусу українцям по 1000 гривень. Вона додала, що витратити на власний розсуд гроші буде не можна – це цільова виплата на купівлю абонементів до спортклубу, відвідування кінотеатрів, музеїв, концертів чи квитки на транспорт усередині країни.

«Тут є плюси та мінуси. З одного боку це буде додатковим стимулом для вакцинації. Це виділення коштів для громадян, які можна буде витрачати лише у певних секторах економіки, і це сектори, які найбільше постраждали від локдауну. Тобто стимулювання економіки через підвищення попиту», - каже Котенкова.

З іншого боку, зазначила журналістка, залишається не зрозумілим, як контролюватимуть ці витрати. До того ж, додала вона, незрозуміло, навіщо ця опція, наприклад, пенсіонерам, яким навряд чи потрібний абонемент у спортивний клуб чи похід у кінотеатр. Також Котенкова розповіла, що на виплати вакцинованим планується витратити 3 мільярди до кінця цього року та ще 3 мільярди після нового року.

«Нагадаю, сьогодні повністю вакциновано приблизно 8 млн 700 тис осіб. Щоб виплатити всім людям по тисячі гривень, знадобиться 8,7 мільярда гривень. Президент готовий виділити лише 6 мільярдів: половину цього року, половину – наступного. Тобто навіть за нинішньої кількості імунізованих коштів не вистачить. І це число зростає і зростатиме. Якщо в Україні вакцинуються близько 20 млн осіб, а це цілком реальна цифра, то виплатити потрібно буде 20 млрд гривень. До бюджету ці гроші ніхто не закладав, доведеться фантазувати та різати інші статті», - заявила Котенкова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній розповів, чому з'явилися противники вакцинації.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Антон Малєєв заявив, що не вакцинована людина наражає себе на небезпеку.