Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Президентська ініціатива щодо виплати тисячі гривень за вакцинацію ще не запізнилася, і вона дасть свій ефект, це покаже статистика вже за кілька місяців. У плані заохочення до вакцинації розглядалися різні варіанти і більшість країн роблять субвенції бізнесу безпосередньо. Але це можуть собі дозволити багатші країни. Унікальність системи, яку хочуть запустити в Україні, складається в тому, щоб дати гроші людям, але обмежити сферу їх використання», - підкреслив він.

Попов сказав, що таким чином гроші прийдуть у бізнес, але бізнес має за них конкурувати. Було заявлено, що це буде сфера розваг та послуг, повідомив він, до запуску програми ще місяць, а в суспільстві піднялася дискусія щодо можливості витратити ці гроші. Оскільки жителі віддалених населених пунктів не мають торговельно-розважальних центрів та фітнес-центрів, підтвердив він, але в них теж є різні сфери, де вони могли б витратити ці гроші, підтримавши таким чином бізнес та потішивши себе.

Тому при виході перелік розшириться, і програма буде максимально лояльна для громадян. Поки що ми бачимо ініціативу президента, а далі уряд створює робочу групу і парламент виділяє на цей рік перший транш, щоб роздавати людям. А програма «Дія» починає думати, як це технічно організувати. І якраз за місяць до Миколая отримаємо подарунки під ялинку, які Миколай роздаватиме. Спочатку ці виплати мають зайти на бізнес, але через людей, тобто це подвійний ефект», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній розповів, чому з'явилися противники вакцинації.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Антон Малєєв заявив, що не вакцинована людина наражає себе на небезпеку.