Про це свідчать дані на сайті компанії.

«З початку роботи нової моделі ринку електроенергії систематично приймалися нормативні документи, спрямовані на зниження цін на ринку «на добу вперед» (РСВ). В результаті ціна часто була нижче економічно обґрунтованого рівня виробництва електроенергії, що призвело до формування збитків. Крім того, з компанією не провели повний розрахунок за надані послуги на балансуючому ринку», - повідомили в компанії, уточнивши, що борг на балансуючому ринку перед ДТЕК Енерго на 30 вересня становив 1,9 млрд грн.

Виручка компанії за звітний період склала 35,9 млрд грн, що на 13,7% вище показника за 9 місяців 2020 року. Зростання виручки в основному відбулося за рахунок збільшення на 12% обсягу відпуску електроенергії.

У компанії зазначили, що для забезпечення безперебійної роботи енергосистеми України ТЕС ДТЕК Енерго в окремі періоди несли підвищене навантаження і працювали вище прогнозного балансу виробництва електроенергії в Україні.

ДТЕК Енерго за 9 місяців поточного року збільшив капітальні інвестиції на 55%, – до 3,2 млрд грн.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Компанія провела активну підготовку до опалювального сезону. За січень-вересень поточного року шахти ДТЕК Енерго видобули 12,3 млн тонн вугілля марки «Г» і ввели в роботу 22 нові лави.

Крім того, для роботи теплоелектростанцій ДТЕК Енерго завчасно законтрактував необхідний обсяг вугілля в Польщі, Казахстані та США. Зокрема, для проходження опалювального періоду буде імпортовано майже 2 млн тонн вугілля, з яких у вересні-жовтні 356 тис.тонн вже поставлено в Україну.

У ремонтну кампанію енергоблоків ДТЕК Енерго направив 1,7 млрд грн за підсумками 9 місяців поточного року, всього цього року планується інвестувати в ремонти ТЕС майже 2,5 млрд грн.