Про це він розповів в авторській програмі «Контрольний удар».

Ялі зазначив, що про «злив» спецоперації українських спецслужб із затримання так званих «вагнерівців» сказано і написано було вже багато, але перша частина розслідування групи журналістів Bellingcat була опублікована вперше. Він додав, що анонсів виходу фільму з численними інтерв'ю з безпосередніми учасниками та свідками її проведення за останній рік було дуже багато, але щоразу – випадково чи ні – вихід відкладався.

«До речі, всі ці анонси і переноси змусили багатьох у політичній незаангажованості журналістів і Христо Грозєва зокрема, а також непідконтрольності з боку західних спецслужб. І ось, нарешті, справдилося. Якщо оцінювати підготовку та інформаційний резонанс за останній рік з цього розслідування, то, як кажуть, «гора народила мишу». Нічого нового з опублікованих матеріалів ми не дізналися», - зазначив Ялі.

За його словами, з розслідування ми побачили лише документальні підтвердження того, що спецоперація справді готувалася і мала місце, що Зеленський та його оточення неодноразово спростовували.

«По-друге, вже очевидно, що «Вагнергейт» є довгограючою історією і опубліковані матеріали - лише верхівка айсберга і у нього точно буде продовження», - заявив Ялі. Він також підкреслив, що в першій частині розслідування журналістів Bellingcat немає жодних прямих вказівок на те, що спецоперацію навмисно «злив» президент, голова Офісу президента або голова комітету з розвідки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник розповів про події, що передували ситуації з “вагнерівцями”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт заявив, що розслідування про “вагнерівців” було предметом торгів.