Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Сьогодні очевидно, що РФ може маніпулювати газовим питанням як завгодно. Споживання газу в Європі найближчі 15-20 років зростатиме, тому російська сторона розуміє козирі, які вони мають. І Росія зараз намагається переламати всю енергетичну політику у свій бік і нав'язати свої правила всій Європі, але Німеччина цього не бачить. Навіть ті сорок мільярдів кубометрів газу, які були домовлені у Парижі у грудні 2019 року, їх Росія не виконує», - розповів він.

Кучухідзе сказав, що нехай тепер німецька сторона покаже міжнародній спільноті механізм тиску на РФ, за допомогою якого вони заповнять українську газотранспортну систему. Тому, щоб вони не розповідали про всю економічну історію, повідомив він, РФ сьогодні просто користується ситуацією, щоб максимально швидко запустити «Північний Потік-2» та мати вплив на всю енергетичну політику.

«Ми маємо розуміти одну річ, що є українська держава і ми можемо сподіватися на себе, свою армію і може бути на якісь ситуативні спілки. Завжди треба розуміти, що, крім нас самих, за нашу державність ніхто не стоятиме. І зверніть увагу за риторикою МЗС Німеччини, коли ставлення більш-менш рівні, то заяв про Формулу Штайнмаєра немає. А варто лише Україні говорити про «Північний потік-2», вони одразу кажуть, що Україні необхідно виконувати взяті на себе зобов'язання та згадують Формулу Штайнмаєра», - резюмував він.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Козій розповів, чи може Росія реалізувати масштабний силовий сценарій в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи вигідна Росії відкрита війна з Україною.