Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

Олександр Мусієнко зазначив, що для того, щоб зрозуміти, чи президент Росії Володимир Путін розпочинатиме повномасштабну війну з Україною, потрібно проаналізувати цілі та кінцеві мотиви такої ескалації.

“Військова операція – це завжди останній інструмент, щоб примусити до чогось. Уявімо, яким чином можна змусити Україну та українців полюбити Росію? Військовими методами? Знищуючи, спалюючи, руйнуючи? Зверніть увагу на ситуацію до анексії Криму та початку війни на Донбасі: меншість хотіла вступу до НАТО за соцопитуваннями. Щойно Росія розпочала бойові дії – захотіла більшість, понад 60%”, - сказав Мусієнко.

Він зазначив, що своїми діями Росія відколює Україну від себе, що призведе до серйозного протистояння у Європі.

“Які наслідки для Росії? Будуть військові втрати, хоч би як там було. При всьому тому, що там армія більша, сильніша, але вони будуть. По-друге, багато нелояльного населення. Це не так просто тримати в окупації. Це величезні ресурси. Третє: реакція яка буде Заходу? Це можна забути про “Північний потік-2” однозначно”, - додав Мусієнко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За його словами, якщо Росія відкрито вестиме війну, то припиняться спільні інвестиційні проєкти з Європою, а також запровадять політичні та економічні санкції.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів про негативні наслідки революцій.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв заявив, що, швидше за все, конфлікт на Кавказі вирішуватимуть дипломатичними методами.