Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Журналістка зазначила, що торік МВС було одним із найбільших покупців за коронавірусною процедурою, а коли витрати інших галузей урізали, МВС отримало додаткове фінансування із фонду COVID-19. Також, додала вона, за минулий рік МВС придбало найбільше автомобілів серед усіх держструктур. У цьому контексті журналістка вирішила проаналізувати ці показники із сьогоднішніми.

«Хочу вас здивувати, стали витрачати менше, але результат роботи від цього не став гіршим. Варто зазначити, що загальний бюджет відомства планували за рік до приходу міністра Монастирського. З 2018 року обсяги закупівель МВС постійно зростали», - розповіла Завальнюк.

За її словами, за 10 місяців 2021 року органи структури МВС закупили через Prozorro товарів, робіт і послуг на 9,4 млрд грн, а це відчутна різниця з минулим роком, де сума була 14,1 млрд грн. Журналістка зазначила, що найбільше грошей витрачали на закупівлю пального, автомобілів, будівельні роботи та поточний ремонт, а ще на одяг та взуття.

Завальнюк навела дані про те, що у 2020 році Адміністрація Державної прикордонної служби України придбала 20 катерів морської безпеки та охорони морських кордонів спеціального призначення вартістю понад 4 млрд грн, а у 2021 р. подібних закупівель не проводили.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.

Також Знай.uа повідомляв, що Любов Завальнюк розповіла про позитивні зміни у правоохоронній системі.