Про це йдеться в заяві компанії ДТЕК ВДЕ оприлюдненій у вівторок.

"ДП "Гарантований покупець" вчинив несумісні з принципами чесної конкуренції дії. Від дій ДП "гарантований покупець" ДТЕК ВДЕ завдано збитків в особливо великих розмірах і подібні дії спотворили конкуренцію на ринку електричної енергії", - відзначають в компанії.

Підставою для звернення в АМКУ послужила не виплата з боку ГарПока ДТЕК ВДЕ заборгованості за електричну енергії. ГарПок у листопаді 2021 року погасив заборгованість перед усіма іншими виробниками електроенергії з альтернативних джерел енергії, крім ДТЕК ВДЕ.

"Очевидні ознаки порушення законодавства Про захист економічної конкуренції, а також законодавства у сфері електроенергетики», - вказали в ДТЕК ВДЕ.

Таким чином, за заявою компанії, ГарПок шляхом несплати ДТЕК ВДЕ заборгованості за електричну енергію вчинив пряме порушення закону.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"ДТЕК ВДЕ розраховує на ефективні та професійні дії АМКУ у розслідуванні дій ДП "гарантований покупець" щодо фактичної дискримінації ДТЕК ВДЕ у порівнянні з іншими виробниками електроенергії з альтернативних джерел енергії. ДТЕК ВДЕ очікує швидкого реагування органів Антимонопольного комітету України щодо ДП "Гарантований покупець", - зазначили в компанії.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західним кредиторам про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Світові ринки відреагували падінням котирувань українських цінних паперів і підвищенням ризику дефолту країни на 20%.