Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Нещодавно я був на одному із круглих столів у Верховній Раді України, де мені на повному серйозі розповіли про те, що Кабмін планує закрити програму «Теплий кредит», - розповів Попенко.

За його словами, багато хто не знав про цю програму, вона не була загальновідомою, але при цьому вона була дуже важливою для України. На думку експерта, наміри її закрити – це абсолютна дурість. Попенко зазначив, що програма «Теплі кредити» працювала з 2014 року, коли в Україні почали масово піднімати тарифи, і була єдиною в країні програмою, де можна було отримати гроші, щоб утеплити будинок, замінити вікна чи проводку. Він наголосив, що вона непогано працювала, незважаючи на деякі проблеми.

«Її важливість була в тому, що ОСББ могли взяти якісь гроші, щоби використати їх на свій будинок. Коли платіжка зростає у 7 разів, то потрібно шукати будь-який спосіб, як компенсувати зростання тарифів, зменшивши споживання. А тарифи у різних містах за останні кілька місяців зросли десь на 30%, а десь – на 70%», - пояснив Попенко.

Експерт зазначив, що у цій програмі щороку використовувалося 450 млн грн, що небагато за мірками потреб населення. Він підкреслив, що в Україні близько 180 тисяч багатоквартирних будинків, і щоб їх утеплити, необхідно близько 107 млрд євро.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Теплі кредити» були важливими. У 2019 році під чиїмось «мудрим» керівництвом цю програму вирішили спочатку урізати до 150 млн, а цього року кажуть закрити. І це при тому, що у нас немає газу, нам треба починати економити, утеплювати будинки, замінювати вікна, дахи та все інше в житловому фонді», - наголосив Попенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, наскільки подорожчає тариф на тепло у різних містах України.