Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Зараз у держави з олігархами є два варіанти подій. Перший негативний - це війна всіх проти всіх, коли центральна влада не чує олігархів, а олігархи не чують центральну владу. Позитивний варіант - це круглий стіл, де домовляються про нові правила. Тоді бізнес займається бізнесом, а держава допомагає йому бути конкурентоздатним на міжнародних ринках. Тому що проблема олігархів не в тому, що вони в себе сконцентрували дуже багато, хоча це теж, а в тому, що олігархи не вкладалися у свої активи так, щоб вони приносили більше бюджету держави. Та могли конкурувати з міжнародними компаніями», - розповів Охотін.

Він сказав, що Південна Корея, на яку швидше за все орієнтувався Кучма, коли говорив про олігархічний консенсус, запускає і приводить гроші до себе в країну. А український олігархат, підкреслив він, думає, коли їх підприємствам дадуть якісь дотації та розуміють, коли проводити мітинги тощо. Тому саме питання й полягає в тому, впевнений він, яке є соціальне навантаження бізнесу - це і є така точка перемовин.

«Якщо варіант з круглим столом між олігархами та владою не відбудеться, то програють всі. Тому що у нас є свій глобус – Україна з внутрішніми протиріччями та з власним тераріумом однодумців, у нас є ще дуже потужна загроза зовні. І ми розуміємо, якщо РФ збільшить свій вплив в Україні, тоді взагалі українському бізнесу, будь-якому не російському бізнесу, буде на своїй території дуже важко. Власне, як в будь-якій не проросійській політиці. Тому такі червоні лінії мають лягти на стіл та дуже чітко озвучуватися. Бо якщо ми зараз запустимо цих хижаків на свою територію, то добре не буде нікому», - резюмував Охотін.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Головін розповів, які наслідки матиме націоналізація олігархічних монополій.