Своєю думкою вона поділилася у своєму відеоблозі на каналі «Знай 24».

«За формування цін на тепло в Україні відповідає місцева влада. Через зростання цін на газ у Європі та світі вітчизняні теплокомуненерго також анонсували подорожчання опалення. Раніше повідомлялося, що зростання цін на опалення може становити від 15 до 40 відсотків. Українці були дуже незадоволені, і щоб заспокоїти простий народ, уряд та місцева влада підписали меморандум. Він передбачав, що ціни на опалення не зростатимуть, але в результаті меморандум виявився лише договором про наміри. А наміри та настрої у нашої влади бувають мінливими. Але річний тариф на газ для населення зараз становить 8 гривень за куб, і не змінюватимуть його до травня 2022 року. Принаймні так кажуть. Однак місячна ціна та тариф «постачальника останньої надії» зростають, як на дріжджах», - зазначає журналістка.

За її словами, зараз у деяких компаній кубометр газу коштує до сорока гривень.

«Тариф на електроенергію можуть переглянути вже у квітні 2022 року. Саме тоді закінчується термін дії ухвали, яка регулює ціну. Вже зараз українці мають платити за кіловат-годину не 1,44 гривні, а 4,5-5 гривень. І у 2022 році ціни знижуватись не будуть», - каже Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.