Його коментар був наданий у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Нам розповідали лише про одну концепцію Європи, а є й інші. Є і «Європа від Лісабона до Владивостока». І у Парижі є прихильники такого погляду. Європейський Союз повинен думати про себе, а де шукати ресурси? Адже це одне із ключових питань XXI століття. Де ще є ресурси, як не на великих просторах Сибіру та Далекого Сходу? Євросоюз також туди дивиться. Європа – це живий організм, вона змінюється, там не може бути якоїсь єдиної концепції. Зміни відбуваються і зараз, достатньо подивитися, наприклад, на позицію ЄС щодо «Північного потоку-2» або щодо мігрантів», - каже гість програми.

За його словами, щодо цих питань думки там діляться, зокрема, між східною та західною частинами Європи.

«Це ще питання, чи можливий європейський проєкт без Росії. Ось без Великобританії, як бачимо, можливий. Це держава більш атлантична, ніж європейська. Недарма угорський філософ Дьєрдь Лукач відносив до європейських поетів Гете та Пушкіна, але не Шекспіра», - зазначає Олексій Якубін.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував критику на адресу РНБО із боку ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Також Знай.ua повідомляв, що Якубін оцінив можливість встановлення в Україні жорсткої президентської влади.