Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

За словами гостя програми, за результатами виборів у 2019 році «слуги» отримали неймовірну владу. Зараз же, констатує він, в Україні є певний трикутник влади, на кінцях якого знаходяться президент, Кабмін і однопартійна більшість у Верховній Раді. «І я не бачу, що ще міг би додати до цієї системи перехід до президентської моделі. Навряд чи тоді у Володимира Зеленського стане більше влади, ніж зараз», - міркує Якубін.

А відтак, переконаний експерт, заява Данілова – це висловлення його думки і не більше, адже посада секретаря РНБО дозволяє йому висловлюватися так публічно.

Тим не менш, констатує гість програми, сьогодні в Україні є біцефальна політична модель – президент і прем’єр, кожен з яких має свій широкий об’єм повноважень та певний рівень відповідальності. Зокрема, каже Якубін, у прем’єра відповідальності трохи менше. «По суті, всі заслуги приписують президенту, а в усьому поганому звинувачують прем'єра. Втім, буває і навпаки», - зауважує політолог.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін розповів, чи потрібно Україні стати президентською республікою.

Також Знай.ua писав про те, що Якубін прокоментував можливість переходу України до президентської республіки.