Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“З погляду політичної науки зараз у нас є змішана модель. Парламентсько-президентська. Мається на увазі, що у нас є Верховна Рада, є фракції. Вони формують уряд. Вони по суті призначають уряд. Крім двох міністрів, які є прерогативою президента. Це міністр оборони та міністр закордонних справ. А решту міністрів формує коаліція”, - сказав Олексій Якубін.

За його словами, в Україні спочатку потрібно створити коаліцію, яка створила б Кабінет міністрів. При цьому є президент, який перебуває поза системою, але також претендує на виконавчу владу.

Він зазначив, що у Сполучених Штатах Америки президент є головою виконавчої влади, як прем'єр-міністр в Україні. Він може змінювати інших міністрів, якщо його курс не реалізовують.

“І тут скоріше дискусія про те, чи потрібна нам така чиста модель. Якщо у нас президент відповідає прямо за все, то нехай він буде як прем'єр. Навіщо нам тоді прем'єр? Навіщо нам у цій системі прем'єр. Нехай тоді Кабінет міністрів буде Кабінетом міністрів президента. Або давайте навпаки, нехай тоді не буде президента”, - додав Якубін.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Петренко зазначив, що ситуацію у Верховній Раді він зараз назвав би мобілізацією монобільшості.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Василь Мокан заявив, що з 2019 по 2021 рік у політиці президента та "Слуги народу" відбулася трансформація.