Про це він сказав в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

“Те, що відбувається зараз навколо Вірменії та Азербайджану, навколо Карабаху – це війна різних проєктів транспортних коридорів. Іран вже давно просуває ідею коридору північ-південь. Це давня історія. До речі, Україна у ньому бере участь з 2014 року офіційно. Щоправда, ми не дуже активні у цьому напрямку традиційно. Разом з Індією. Індія, Іран – основні учасники цього проєкту”, - сказав Ілія Куса.

Він зазначив, що зараз Сполучені Штати Америки схильні підтримувати цей проєкт.

“Як альтернативу тому, що пропонують Туреччина-Азербайджан із цими їхніми зангезурськими коридорами всякими. Тому що Штати вивели з-під санкцій порт Чабахар, який будували якраз для півночі та для шляху північ-південь. Тобто він не підпадає під санкції, щоб Індія та Іран могли спокійно тут співпрацювати. І для Штатів ще один відкрився вимір, через цей проєкт протидіяти подальшій зовнішньополітичній експансії Туреччини”, - додав Куса.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Валерій Клочок зазначив, що найголовніша проблема Києва – транспортна інфраструктура.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олександра Решмеділова заявила, що навіть підконтрольна частина України не вкладає у розвиток промислових потужностей.