Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» з Катериною Павловою.

«Виростуть ціни та грошовий агрегат, бо чим більше ми друкуємо, тим дешевшим стає те, що ми друкуємо. У нас поки що інфляція розкручується, і вона не дійшла якихось космічних меж. Але водночас ми спираємо свою економіку на кредит від МВФ та Європи. Ми живемо на голці зовнішніх кредитів, а кредитування – це добре, коли ти його вкладаєш у розвиток якогось сектора економіки. У нас кредитування йде, на жаль, на проїдання», - наголосив Стрельніков.

Аналітик сказав, що будівництво доріг - це дуже здорово та дороги потрібні, але вони мають вести від чогось до чогось. Від якихось виробництв до споживача, вважає він, а в нас дороги виходять самі собою. Звичайно, ті, хто будує дороги, з цим не погодяться, впевнений він, бо їм дуже вигідно будувати багато дорогих доріг. Але для економіки це абсолютно не прийнятно, акцентував він, а для того, щоб розвивати економіку, достатньо хоча б упорядкувати банківську систему.

«Наступного року владою планується збільшення податкового тиску в Україні. Але справа в тому, що наука економіка чітко говорить, що чим більший податковий тягар та податковий прес з боку держави, тим більше підприємців іде в тінь. Не готовий підприємець працювати на дядька, тому що саме собою підприємництво - це робота на власний страх і ризик для себе. Підприємець готовий сплачувати податки, але вони не повинні перевищувати якихось розумних меж. І ці межі теж написані давним-давно в економічних підручниках - не більше ніж 40% від доходу, що отримується», - резюмував Стрельніков.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Головін розповів, які наслідки матиме націоналізація олігархічних монополій.