Про це він розповів у своєму блозі.

«Росія через Білорусь вимагає від ЄС: «якщо ви хочете вирішувати питання з мігрантами, то дзвоніть та спілкуйтеся безпосередньо з Лукашенком». Нічого не нагадує? Точно як і Росія вимагає від нас вести переговори безпосередньо з так званими «ЛДНР», нібито їх там немає», - зазначив Загородній.

На думку політолога, Росія вимагає прямого діалогу ЄС з Лукашенком, щоб легітимувати самопроголошеного президента Білорусі. За словами експерта, Європа не визнає вибори, в яких переміг Лукашенко, але коли Меркель телефонує безпосередньо Лукашенку, то вона фактично його легітимує, що показує її справжні відносини з Росією.

«Ми маємо усвідомлювати реальний розклад сил у Європейському союзі, що є країни, які займають відверто проросійську позицію, незважаючи на розмови про те, що вони так люблять нас», - сказав Загородній.

На думку політолога, також Росія та Німеччина хочуть якнайшвидшого відкриття Північного потоку-2.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Хто в мінусі у цій ситуації? У мінусі Україна. Гроші на підвищених цінах на газ заробляють росіяни, а німці добре почуваються, бо мають прямі контракти з «Газпромом», - підкреслив Загородній.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що українській владі варто думати про власних біженців з Донбасу.

Також Знай.ua повідомляв, що Тарас Загородній розповів, чому з'явилися супротивники вакцинації.