Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, мігрантам, які зараз намагаються потрапити до Польщі, насправді не потрібна ані Україна, ані сама Білорусь. До того ж, міркує він, ці біженці не такі вже й бідні, оскільки приїзд до Білорусі коштував їм 2500 доларів, а в цю суму входить ще й переїзд та проживання в Німеччині, хоча аферисти всіх обдурили і залишили їх на кордоні.

Тим не менш, каже Атаманюк, через ці події на білорусько-польському кордоні українська влада зовсім забула про внутрішні проблеми держави, зокрема про своїх же мігрантів з Донбасу. «Усі перші посадовці країни забули, що у нас є, лише за даними Міністерства соціальної політики, півтора мільйона наших біженців зі Сходу та Криму», - підкреслює він.

Отже, констатує економіст, питання українських біженців вже встигло зникнути з порядку денного. За словами Атаманюка, натомість влада вирішила говорити про запровадження надзвичайного стану при кордонах. «При тому, що до нас ніхто не прагне і не проситься», - зауважує експерт.

За словами Атаманюка, зараз українська влада зміщує акценти і нагнітає ситуацію, говорячи про наміри звести стіну з Білоруссю. «Знаєте, ну у нас проблема з Угорщиною – вони українцям видають паспорти, тому давайте там стіну будувати також», - додає він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк прокоментував ситуацію з мігрантами на кордоні з Польщею.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній заявив, що за ситуацією з мігрантами на кордоні Польщі стоїть Росія.