Про це він розповів у своєму блозі.

«У всьому світі 82 мільйони біженців і вдвічі ця цифра збільшилася за останній 10 років. Звідки основний потік біженців? Лівія, Ірак, Афганістан та Сирія – це ті місця, де розвинені країни Західної Європи брали участь у силовій зміні чинної влади: наводили лад та демократію», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, тепер Захід отримує ефект бумерангу – ці біженці хочуть потрапити до Європи. Далі економіст висловився щодо заяви депутата Бундестагу про те, що цих біженців треба перевозити до України.

«Якщо ми говоримо про Сирію, то це завжди була культурна та розвинена держава, тому, коли бомбардують Алеппо, то зрозуміло, що від бомбардування тікають усі й інтелігенція або діячі культури. Вартість одного біженця для однієї країни – 200 тисяч доларів: це житло, елементи страхового медичного забезпечення, елементи безпеки та робота всіх держорганів», - сказав Атаманюк.

На думку експерта, в Україні дуже активно діє нелегальний бізнес із переправлення біженців через кордон, тому у разі попадання біженців на нашу територію тіньовий сектор економіки може різко наповнитися нелегальними грошима.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів про негативні наслідки революцій.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів як підписувалася економічна частина асоціації з ЄС.