Про це він розповів у своєму блозі.

«Коли Яценюк підписував економічну частину асоціацій з ЄС, то навколо цього була лише політика, аби показати народу, що ми наближаємося до ЄС», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, під час підписання економічної асоціації всі країни Євросоюзу, щоб цей документ був легітимований, написали свої побажання у своїх інтересах. Як зазначив економіст, це призвело до того, що ми можемо відправляти свою продукцію до ЄС лише 2 тижні на рік, коли наш ринок для європейських виробників повністю відкритий.

«Так зробили, що величезна країна із величезним споживчим ринком стала незахищеною перед країнами ЄС. Це здавання національних інтересів», - наголосив Атаманюк.

На думку економіста, економічна частина асоціацій з ЄС була дуже швидко підписана та сформована. Як зазначив експерт, потім було підписано європейський паритет цін на газ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Формуючи вільний ринок під себе, багаті країни, щоби бути конкурентними з бідними країнами, де дешеві енергоносії, вимагають – ціна на енергоносії скрізь має бути однаковою», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, таке можна робити лише за відповідності у розвиненості бізнесу між ЄС та Україною, але зараз нам це не вигідно.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк спрогнозував подальшу економічну ситуацію.

Також Знай.ua публікував слова Ярослава Телешуна: Найперша енергетична загроза для України у найближчій перспективі – це зима.