Про це він розповів у своєму блозі.

«Насправді цей бюджет маніпулятивний, бо його зроблено для того, щоб отримати чергові транші: іншого завдання він не має. Штучно показали зменшення дефіциту бюджету: якщо минулого року був 240 млрд дефіцит, то цього року зробили 180 млрд грн», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, влада завжди напоказ виставляє оптимістичні показники з метою популізму. Як зазначив економіст, у бюджеті було закладено інфляцію у 6,8%, але зараз вона становить 11%, а торік на презентації бюджету цього року обіцяли до 5%.

«Наразі інфляція захлеснула весь світ: надрукували 20 трильйонів доларів. Все стрімко дорожчає, і ми бачимо, як зростають у ціні енергоносії та продукти харчування», - наголосив Атаманюк.

На думку економіста, через інфляцію слід очікувати на стрімке зростання цін на все. За словами експерта, на економічну ситуацію впливатимуть зростання цін на енергоносії та інфляція долара.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк пояснив, навіщо влада збільшила фінансування РНБО.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що влада справді чудово відчуває потреби народу.