Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Дострокові парламентські вибори були цікавими десь пів року тому. Потім почали все перегравати, і стало зрозуміло, що цей сценарій відходить на другий план. І якщо перевибори, то промовлялися перевибори президента для того, щоби продовжити його каденцію. На даному етапі з приводу парламентських виборів триває одна дискусія, у тому числі й в експертних колах. І вона про те, коли будуть парламентські вибори: 2023 року чи 2024 року. Тому що у Конституції є певний нюанс», - наголосив Кучер.

Політолог сказав, що, з одного боку, Конституція вказує, що каденція Верховної Ради вважається з дня проведення виборів, і тут є момент, тому що ці вибори були дострокові і тут вже закладено бомбу сповільненої дії. Бо якщо говорити про іншу норму Конституції, підтвердив він, то там щонайменше 5 календарних років має Верховна Рада відпрацювати. Відповідно вибори випадають на 2024 рік, повідомив він, на цей рік припадають і президентські вибори.

«І тут уже інша ситуація, бо в один рік неправильно проводити президентські та парламентські вибори. І ситуація виглядає так, що все-таки парламентські перевибори політична еліта відклала на невизначений термін. І за ці два роки, я думаю, що правильніше для них – це акумулювати свої фінансові засоби та людський ресурс. Щоб цим скласти гідну конкуренцію на виборах. На мою думку, саме так відбувається зараз дискусія в наших політичних колах», - резюмував Кучер.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кебуладзе заявив, що відповідальність – необхідна складова свободи.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Тягнибок вважає Мінські угоди формою капітуляції України.