Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Енергія сьогодні є ключовим фактором політики. І як би хто не говорив, але економіка в політиці є лише складовою. Можливо саме тому Україні час зайнятись власними корисними копалинами та енергетичними ресурсами», - вважає Подорожній.

Говорячи про політичні кризи минулого, політтехнолог нагадав 80-ті роки, коли в пік кризи увійшли США та Радянський Союз. За його словами, тоді США відмовились їхати на Московську олімпіаду 1980, бо СРСР напередодні збив південнокорейського пасажирського літака, який порушив кордони Радянського Союзу. Подорожній розповів, що тоді у своїй промові президент США Рональд Рейган назвав СРСР імперією зла, а Радянський Союз зі свого боку входить у 80 роки на піку, їх військова присутність була помітна практично на усіх континентах.

«А що Захід? Як і тепер – сидів на російській газовій голці та висловлював занепокоєння. Однак, політики масштабу Рональда Рейгана не могли миритись із ситуацією, що складалась. Американці ніколи не відмовлялись від ідеї знищення СРСР. У прямий військовий конфлікт, звісно, як зараз, так і тоді вступити не міг. Врешті, ядерні держави. Тому холодна перетворилась на боротьбу спецслужб та економік», - пояснив Подорожній.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Камельчук заявив, що для іноземних інвесторів у якусь сферу важливо, чи є закон, який її регулює.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Буймістер зазначила, що скандал із "зеленим" кредитом ЄС позначився на інвестиційній привабливості України.