Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«У системі накопичення енергії не буде створено жодних додаткових органів. Оператором системи накопичення за фактом може бути будь-яка організація, яка буде належним чином перевірена та сертифікована. Жодних додаткових коштів для цього не знадобиться. Ця організація буде підключена до електроенергії та отримає право видавати її до мережі. Головне правило: що ви заявили, то у вас справді працює. І в цій справі в жодному разі не можна допускати зловживання, їх потрібно жорстко припиняти», - каже гість програми.

Він також торкнувся питання залучення інвестицій у цю систему.

«Для іноземних інвесторів у якусь сферу важливо, чи є закон, який її регулює. Тому статус цього оператора потрібно чітко прописати у законі. Потрібно визначити, що є оператором, як він підключається до джерела енергії, і які послуги, у тому числі додаткові, він надає», - вважає Юрій Камельчук.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому цього опалювального сезону Україні не вистачає вугілля.

Також Знай.ua повідомляв, що Камельчук вказав на різницю між віяловими та запланованими відключеннями електроенергії.