Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“Давайте розберемося, що таке віялові відключення та планові відключення. Це різні речі. Тому що віялові відключення, як багато експертів починають коментувати, їх не можна спланувати. Вони відбуваються. Тобто система просто автоматично відключає деякі об'єкти. Тому що не вистачає чим їх живити”, - сказав Юрій Камельчук.

Він зазначив, що Україна екстрено імпортувала електроенергію з Білорусі та Росії, оскільки не було створено альтернативи.

“Ще у 2007 році розглядалася ситуація, коли Україна могла підключитися до європейської енергосистеми. Але це не дали зробити. Причина дуже проста: до 2017 року російська енергосистема була залежною від української. Після 2017 року, навіть не 2014 року, увага, вони все вже зробили у себе все, що потрібно. І наразі ми стали енергозалежними”, - додав Камельчук.

За його словами, в українську систему не вкладали інвестиції і її не модернізували.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

“Щодо запланованих відключень, вони можуть бути. Бажано, звісно, щоб люди на першому місці, на другому – підприємства якісь. У Європі ця практика і у Великій Британії вже була багато разів. Відключали на якийсь час. Навіть коли стрибала ціна газу до 2000 доларів. У Британії відключали цілі великі підприємства, бо в цей період їм не було вигідно працювати… Тут може бути схожа ситуація. Щоб у людей вдома було світло, можливо, треба буде призупинити кілька підприємств на якийсь час. Якщо буде надто велике споживання”, - наголосив Юрій Камельчук.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник прокоментував критичну ситуацію з енергетикою в Україні.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Віктор Куртєв заявив, що нинішня ситуація в українській енергетиці насправді далека від благополучної.