Свою думку він висловив у програмі «Романенко. Бесіди».

«Президент робить політичну заяву, ймовірно, на основі аналітики, яку готує його апарат. Цій заяві передувало засідання РНБО, а перед його початком Шмигаль запевнив Зеленського, що все під контролем, і віялових відключень цієї зими не буде. Я особисто знаю більшість людей, які беруть участь у процесі підготовки таких рішень, і маю уявлення про цей процес. І я знаю: нинішня ситуація в українській енергетиці насправді далека від благополучної. Нещодавно до Кабміну та апарату РНБО передали так звані прогнозні баланси щодо запасів електроенергії. І в них дуже занижені цифри споживання за холодні місяці. Це дуже оптимістичні баланси, а реальний розрив між виробництвом та споживанням буде набагато більшим», - прогнозує експерт.

За його словами, у цих балансах також завищена середня температура, а реальна зима може виявитися набагато холоднішою.

«Деякі сегменти енергетики – це сполучені судини. Наприклад, якщо ціна газу для опалення сильно зросла, то в цій галузі спостерігається перехід на електрообігрів. Тут пік споживання в зимові місяці цього опалювального сезону, за моєю оцінкою, буде на тисячу мегаватів більше, ніж минулого. Максимум минулого року – близько 24 тисяч мегаватів, а тепер може бути й 25. Так, минулої зими були аномальні морози, але лише у січні». – каже Віктор Куртєв.

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що електромережі Київщини готові до опалювального сезону.