Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

За словами експерта, сьогоднішня ситуація з енергетикою в Україні вкрай складна. Зокрема, він нагадує про припинення постачання електроенергії з Білорусі, про відмову Росії постачати енергетичне вугілля та блок транзиту казахського вугілля через її територію.

Водночас Бортник зазначає, що зараз в Україні працювати продовжує лише приблизно третина блоків на ТЕС, частину з них довелося зупинити через брак вугілля. Принагідно він посилається на прогнози експертів: «Усередині країни багато хто говорить про можливі віялові відключення».

А відтак, констатує експерт, державі постійно доводиться звертатися до Словаччини та Білорусі по аварійні підключення, аби якось компенсувати нестачу електроенергії, що з’являється через поломки чи зупинки атомних і теплових блоків.

Далі політолог міркує над причинами цієї проблеми і зазначає, що звинувачувати передусім потрібно політичну корупцію. «По-друге, протистояння між владою та бізнес-колами, відсутність ринку та непрофесіоналізм, який призвів до того, що гроші, які потрібні були на закупівлю вугілля, на закупівлю газу влітку були закатані в асфальт, і сьогодні ми маємо таку критичну ситуацію», - пояснює Бортник.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що в галузі енергетики у нас немає ринку – у нас базар.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.