Свою думку він висловив у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24».

«Знижувати споживання в Україні вже нікуди, залишається лише підвищувати ціни. А що в нас переважно споживається? Газ, електроенергія та все те, що ми називаємо енергоносіями. Тому після Нового року уряду доведеться, скрипучи зубами, підвищувати тарифи. Це зробити доведеться ще й для того, щоб так звана відновлювана енергія була хоч трохи менш збитковою. Але головна мета підвищення – щоб МВФ одержав назад свої гроші. А платитиме за все кінцевий споживач», - каже гість програми.

Він також торкнувся питання, чому зростання комунальних тарифів в Україні – постійний процес.

«В галузі енергетики у нас немає ринку – у нас базар. А завдання базару – зробити ситуацію якомога каламутнішою, а ціни якомога вищими. На ринку газу ми приблизно це й спостерігаємо. «Нафтогаз» – монополіст, і тому робить те, що вважає за потрібне. До того ж тут є величезна корупційна складова. За різними даними, лише діяльність Нафтогазу щороку приносить від п'яти до десяти мільярдів доларів відкатів», - зазначає Руслан Бізяєв.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що при правильному моделюванні з економічною кризою в Україні можна покінчити за три роки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Бізяєва, у сфері опалення вже зараз почалися проблеми.