Про це він розповів у новому випуску програми «in.KYIV» з Катериною Павловою.

«Мені найбільше завдає болю знищення історичного центру Києва. Те, що розвалюються історичні будинки, виростають монстри в центрі міста. Мені здається, що це приносить біль. Йдеться про ансамбль, якщо ця будівля не перевищує поверховість у цьому кварталі, якщо ця нова будівля закінчується карнизом у карниз із сусідньою будівлею і ритміка вікон, розмірів і поверховість збігається з будівлею, що стоїть поруч, то чому б і ні. Можливо й сучасно виконаний будинок і тут головна майстерність архітектора – вписати будівлю в ансамбль вулиці», - повідомив Волга.

Архітектор сказав, що архітектура – це насамперед середовище, в якому ми живемо і не можна її псувати сучасними будинками. Хоча такий процес неминучий, вважає він, тому просто потрібно дотримуватися гармонії. Кожне місто має квартали, які повторюються, підтвердив він, і у кожного міста є індивідуальні квартали. У Києві візитна картка міста, наголосив він, це Хрещатик, Андріївський узвіз та Поділ. Це ті місця, по яких Київ можна впізнати, впевнений він, вони є історичним обличчям міста.

«Україна трохи відрізняється від Європи, бо там усі історичні місця вже давно бороняться. Там все це дуже жорстко контролюють. І не можна будувати будинки, які не схожі на ті, що вже стоять, бо вони виглядають як якісь інопланетяни. Як наші хмарочоси в центрі міста, які є зовсім недоречними. Я вважаю, що так відбувається через серйозну корумпованість, і всі конкурси головних архітекторів Києва проходять не за професійною майстерністю», - резюмував Волга.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Знай.ua розповідав, як оформити Картку киянина для економного проїзду у транспорті: 12 гривень замість 20.

Також Знай.ua писав що, у Києві ціни на проїзд у транспорті підскочать до 20 грн: у Кличка розкрили деталі.