Про це він сказав у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Як зазначає гість програми, у Конституції України є взаємовиключні положення. Зокрема, розповідає Годецький, йдеться про те, що громадяни можуть не виконувати те, що вважають не законним. «З іншого боку, поки нормативний документ не скасований судом чи тим, хто його видав – він належить до виконання», - додає він.

Також експерт зазначає, що відповідно до Конституції обмеження прав громадян має встановлювати закон. Тим не менш, каже адвокат, Україна – парламентська республіка і, якщо депутати не ухвалюють закон, то вони виступають проти цього. «Це над законом стоїть. І кожна людина повинна розуміти, що я віддав голос за парламентаря і парламентар не прийняв закон», - стверджує Годецький.

Як він підкреслює, доки не буде ухвалено закон про щось, доти це щось залишається незаконним. З іншого боку, міркує гість програми, у разі нападу парламенту не вдасться відразу зібратися та прийняти воєнний стан. «Це ж не означає, що вояки чи ракетники, які стоять на передньому плані, не повинні захищати небо країни. Кожен робить те, що належить. Кабмін робить те, що належить», - міркує Годецький.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириченко пояснила, чому українці не реагують на неконституційні дії влади.

Також Знай.ua писав про те, що Рабінович заявив, що Україна – парламентська республіка, пора знімати прокляття президентства.