Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Віктор Скаршевський зазначив, що курс долара на рівні 27 гривень – це не межа.

“Але й високої межі також не буде. Долар як був у межах 26-28 гривень, так і лишиться. Поки що фундаментальних причин для різкої девальвації немає. А для поступової девальвації є... 26-28 гривень за долар – це коридор, в якому обмінний курс тримається з 2017 року. Якщо не рахувати 2019 року, коли курс був 23 гривні за долар… Я не бачу жодної проблеми, жодної паніки в принципі не повинно бути”, - сказав Скаршевський.

Він нагадав, що на початку року обмінний курс був 28,5 гривень за долар, тож ситуація навіть покращилася.

“Зовнішньоекономічна кон'юнктура погіршилася для України, але все одно ще сприятлива для обмінного курсу. Дуже високі ціни на метал, зернові, а це є основні джерела валюти. До того ж, ми маємо врожай 82 млн тонн зернових. Це абсолютний рекорд”, - додав Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

За його словами, можна було спрогнозувати, що до кінця року посилюватиметься девальвація, оскільки різко подорожчали імпортні енергоресурси: газ, вугілля та електрика.

“Курс зараз може ще сягнути 27,5, в рамках 28 грн за долар. Бо навіть якби була паніка з боку населення, все одно не вдасться розігнати курс”, - наголосив економіст.

Як повідомляв Знай.ua, Богдан Петренко заявив, що економіка України без грошей МВФ не впаде.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв пояснив, у якому разі варто очікувати на зміцнення долара.