Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Найголовніша небезпека полягає в тому, що Україну за багато років співпраці з МВФ перетворили у сировинну базу. Яскравий приклад – ліс кругляк, який масово вивозиться з України і це є однією з умов фінансової співпраці із європейськими фінансовими установами, не з МВФ, але МВФ дуже дотичний до цього процесу», - зазначив Клочок.

За словами експерта, в останньому меморандумі, який Україна підписала з МВФ, прописано, що на наступний рік «Нафтогаз» повинен продавати газ населенню в обсязі 50% від того газу, що видобуває «Укргазвидобування», за біржовими цінами.

«Ми маємо на сьогоднішній день ціну у 10 гривень, а у Європі вона у три рази більша, але Європа може це платити, а Україна – ні. На наступний рік поблажки нам не буде, тому що половину газу, який ми видобуваємо, повинні будемо продавати за європейськими цінами», - сказав Клочок.

Як зазначив експерт, «Нафтогаз» навіть зараз вже не виконує накази по наданню пільгового газу різним підприємствам через бракування газу власного видобування, а наступного року ще 50% від цього газу будуть продаватися українцям за європейськими цінами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Це вимога МВФ. Фактично усі ці гроші будуть викачуватись у «Нафтогаз», потім у державний бюджет, а потім повертатись МВФ та іншим кредиторам. З України зробили вигідного позичальника, який позичає не так багато, як інші країни», - підкреслив Клочок.

Як повідомляв Знай.ua, Валерій Клочок заявив, що найголовніша проблема Києва – транспортна інфраструктура.

Також Знай.ua публікував слова Ілії Куси: Іран уже давно просуває ідею коридору північ-південь.

https://youtu.be/cAb5yjq8kfc