Про це він розповів у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Я думаю, що Росія та Білорусь використали біженців як свого роду зброю, і взяли з них ще й чималі гроші. Вони розраховували, що, можливо, ще проллється кров: хтось вистрілить або станеться якась провокація, щоб почалося серйозне протистояння», - зазначив Мусієнко.

За словами експерта, створивши міграційну кризу, Росія та Білорусь хочуть нав'язати світові, що Європа кровожерна, європейські цінності нічого не варті, а європейський проєкт сам ні про що.

«Вони дійсно отримали певну картинку та підігріли певні настрої в ЄС, а також вони намагалися легітимувати Лукашенка та вивести його у переговорний формат, щоб із ним почали говорити», - сказав Мусієнко.

Але, за словами експерта, основною метою була інформаційна спецоперація, щоб тримати у напрузі Польщу та Захід.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«На жаль, Росія та Білорусь досягли успіхів у плані інформаційно-психологічного впливу – вони побачили, що це вразливе місце і цим можна шантажувати», - наголосив Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Валерій Клочок заявив, що найголовніша проблема Києва – транспортна інфраструктура.

Також Знай.ua публікував слова Ілії Куси: Іран уже давно просуває ідею коридору північ-південь.