Свою думку вона висловила у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Сьогоднішні функції РНБО безперечно потрібно змінювати. Річ у тому, що зараз РНБО взяла на себе такі функції, які їй абсолютно не властиві. По суті, ми маємо справу із позасудовими розправами. Орган, який не має на це права, приймає рішення, які може ухвалити лише суд, визнаючи якусь особу винною або невинною у тих чи інших речах. У цьому порушується свобода слова, порушується декларація про висловлювання своїх поглядів. Усі юристи, усі правозахисники багато разів казали, що так не можна робити. Ви хочете заборонити – будь ласка, сформулюйте претензію та йдіть із нею до суду. Хочете когось оголосити злодієм у законі – несіть до суду докази», - каже гостя програми.

З її слів, нормальні цивілізовані процеси виглядають саме так.

«Ми чомусь вирішили, що у нас ці процеси будуть іншими – нецивілізованими та незаконними. Немає такої людини, яка б назвала дії РНБО законними та демократичними. Адже там людина, яка потрапила під санкції, навіть не може довести своєї невинності», - зазначає Валерія Лутковська.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вона розкритикувала ідею «паспортів негромадян».

Також Знай.ua повідомляв, що Лутковська пояснила, чому багато українців відмовляються від вакцинації.