Про це він розповів на своєму каналі «Толчок».

Як пояснює футуролог, сьогодні система працює так, що матеріальних ресурсів достатньо, але вони нерівномірно розподілені, а відтак не всі люди можуть задовольнити свої базові потреби. А відтак, додає він, виникає штучний дефіцит і люди змушені боротися між собою за ресурси.

Тому Толкачов наполягає на запровадженні безумовного основного доходу. Тим не менш, зауважує він, критики часто порівнюють це нововведення із комунізмом і, аби не були голослівними, згадують негативний досвід виплат допомоги безробітним, які далі відмовляються працевлаштовуватися. На думку експерта, так відбувається через надання подачки у неправильній формі. «Допомога з безробіття – це гроші, які ви отримуєте, якщо ви не працевлаштовані. Скажіть, у такій картинці у вас буде мотивація працевлаштовуватися? Зрозуміло, що якщо ви працевлаштуєтеся, ви втратите халявні гроші», - пояснює футуролог.

Тим не менш, каже він, ідея безумовного основного доходу полягає в іншому: ці гроші людям виділяють завжди і це не залежить від їхнього працевлаштування. Натомість, підкреслює Толкачов, це базис, що забезпечує впевненість у майбутньому, а люди завжди будуть прагнути більшого та займуться самореалізацією на роботах, які їм справді подобаються.

Водночас експерт зазначає, що тут не йдеться про забезпечення населення в умовах технологічної революції, коли роботи, нейромережі та штучний інтелект повністю замінять їх на тих чи інших посадах. «Питання в тому, щоб дати людям зовсім іншу реальність, у якій вони психологічно почнуть почуватися інакше: без постійного стресу, агресії та боротьби за виживання. Це майже ідеальний світ, про який ми могли б мріяти. І лише у такому світі можлива свобода. Свобода від злиднів та від страху для реалізації та творчості», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Отже, підсумовує Толкачов, проблему перегонів за матеріальними ресурсами можна буде вирішити завдяки запровадженню безумовного основного доходу: це позбавить людей стресу і дасть розуміння того, що всього на цьому світі їм вистачає.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про негативний вплив дефіциту матеріальних ресурсів на людину.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як дефіцит грошей в економічній системі впливає на відчуття щастя та свободи.