Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«В останній місяць 2021 року на нас чекає багато нововведень від наших улюблених нардепів, чиновників та влади загалом», - каже Панченко.

Вона нагадала, що з 1 грудня прожитковий мінімум підвищується до 2393 грн, відповідно, підвищаться соцвиплати. Наприклад, зазначила журналістка, допомога у зв'язку з вагітністю та пологами становитиме не менше 620 грн, допомога особі, яка доглядає хвору дитину - 1 934 грн, а допомога на дітей одиноким матерям - дітей до 6 років - 2 100 грн.

«Також у грудні мільйони українців отримають підвищені пенсії. Комусь додадуть по 80, комусь по 200, а комусь і по 800 гривень. По-перше, у грудні підвищиться мінімальна зарплатня. Від цього показника залежать пенсійні виплати українців віком від 65 років, які виконали вимоги щодо стажу. У цій категорії пенсіонерів виплати залежать від мінімалки, їм платять не менше ніж 40% від цього розміру. З початку року такі пенсіонери одержують 2400 грн. Але у зв'язку із підвищенням мінімальної зарплати, з грудня їм покладено надбавку у розмірі 200 грн», - розповіла Панченко.

Журналістка зазначила, що прем'єр Шмигаль на засіданні уряду відзвітував, що гроші на підвищення виплат цієї категорії пенсіонерів у бюджеті є. Але, каже Панченко, раптом з'ясувалося, що грошей не вистачає і ПФУ просить Кабінет міністрів збільшити його бюджет на 4,34 млрд грн для виплати пенсій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Так, для підвищення мінімальної пенсії Пенсійний фонд оцінює нестачу коштів у 900 млн грн. Крім того, Пенсійний фонд вказує на зростання його витрат понад заплановані. Зокрема, через перерахунок призначених за спецзаконами пенсій за рішеннями судів: перерахунки спецпенсій для «чорнобильців», військових, суддів та прокурорів. Це спричинило незаплановані витрати на суму 3,4 млрд грн», - пояснила Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, чи чиновники зможуть реалізувати обіцянки підвищити пенсії.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».