Про це він сказав в ефірі програми “Мотив” з Юрієм Подорожнім.

“Що моделює наступні вибори? Яка ситуація моделює перспективу обрання, переобрання тих чи інших політиків? Декілька процесів. Три фактори, які визначатимуть наступну виборчу кампанію. Перший – це виборче законодавство. Наприклад, ми з вами не знаємо, за яким законодавством обиратимуть парламент”, - сказав Олег Постернак.

Він зазначив, що у виборчому законодавстві є певні новації, які стосуються мажоритарників, структури виборчої системи та зниження прохідного бар'єра.

“Йдеться про двотурові парламентські вибори. Система приблизно як у Грузії, коли партія-переможець забирає всі 50% голосів у парламенті… Перейдемо до другого чинника, який моделюватиме успіх на наступних виборах. Це емоційне тло суспільства. Атмосфера, де відбуваються ці процеси. Я вважаю, що це багато в чому і зумовило вибір у 2014 році та у 2019 році. Ключова емоція 2014 року – це страх”, – додав Постернак.

За його словами, саме страх війни і призвів до успіху Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

“Ключова емоція 2019 року – це бажання помсти... Порошенко не виправдав очікувань, суспільство захотіло помститися, воно вибрало шоумена, антисистемника для руйнування тієї системи, яка вже тут була виборцю. Мені важко судити, яка ключова емоція буде у 2024 році… Я перейду до третього, це бажання кандидатів вкладатись у виборчий процес. При чому і матеріальний ресурс, і особисті ресурси”, - наголосив політтехнолог.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Постернак зазначив, що зараз Зеленський має більше суперників, ніж у 2019 році.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв розповів, що процес дострокових президентських виборів запущений.