Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Об’єктивних причин воювати Білорусі з Україною немає зовсім. З Білоруссю ми в принципі ніколи не воювали, а з Росією були питання та постійні сутички. Тому об'єктивних причин та інтересів Білорусі воювати з Україною немає. Навіть по економічних інтересах Білорусі невигідно воювати з нами. Бо Білорусь має з Україною позитивне сальдо. Тобто вони продають нам більше товарів, ніж вони купують», - розповів Загородній.

Загородній сказав, що ми в Білорусі купуємо машинобудування, паливо і тому Лукашенко за всіх своїх недоліків гроші рахувати вміє. Тим більше, що зараз проти нього ввели санкції на європейському рівні, повідомив він, тому втрачати ще й ринок України він не буде. Але в контексті використання Лукашенка як гібридної зброї РФ, наголосив він, це теоретично можливо.

«Але знову ж таки, тут купу нюансів і відразу постає питання навіщо це Білорусі. Наприклад, якщо запускати до нас цих мігрантів, ми ж не будемо використовувати їх як використовують білоруси проти Польщі. Але навіть якщо підуть війська з боку Білорусі, то зрозуміло, що санкції буде запроваджено дуже жорсткі і Захід покаже, як це може бути з Російською Федерацією. Тому дуже малоймовірно, що саме з Білорусі буде такий удар, тому що Україна захищатиметься і люди в Україні вже навчені досвідом, як треба захищатися», - резюмував Загородній.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Росія та Білорусь використовують біженців як зброю.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Мусієнка, російських військ біля українського кордону зараз замало для окупації країни.