Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Якщо ми говоримо за історії революцій XX та XXI століть, то, починаючи з Великої Жовтневої, про спонтанні не сплановані революції треба забути. Як та революція була спланована, так і всі наші малі локальні революції – це все одно відточені сплановані дії. Процеси, які мають революційний характер у собі, мають виглядати як природні, суспільні та народні волевиявлення. І ніяк вони не повинні виглядати як конструктор змодельовані чи зманіпульовані», - наголосив Кіслов.

Політолог сказав, що революції, які мали характер спонтанності, були більше в період XVII-XVIII століть. Тому всі революції останнім часом, особливо з другої половини минулого століття і початку цього, які пов'язані з системами на ближньому Сході в Азії, у Східній Європі та в пострадянських країнах, включно з Україною, вважає він, всі ці процеси завжди були організованими.

«За Ющенка та Януковича це були повністю сконструйовані процеси, які мали кілька складових елементів, одним з яких була зріла маргінальна більшість, це десь від 12% до 14%, які можуть за собою залучити натовп. Другий фактор – це зацікавленість тих чи інших ключових фінансових гравців усередині країни. І само собою зацікавленість чи певний інтерес тих чи інших зовнішніх гравців, чи сукупності цілого ряду гравців. Тому якщо ми говоримо за сьогоднішній день, то я не бачу передумов для революції в такому розумінні», - резюмував Кіслов.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бізяєв пояснив, чому восени в Україні не було Майдану.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Росс заявив, що Путін ніколи не піде повноцінною війною на Україну.