Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Прессекретар Путіна Пєсков заявив днями, що переговори президента РФ з президентом США можуть відбутися вже наступного тижня і будуть присвячені напрузі, що виникла в Європі. Тобто насамперед – Україні. А також ситуації на білорусько-польському кордоні, певен. Ще одному штучному осередку напруженості на кордонах ЄС», - розповів Ялі.

За його словами, обидві сторони, нагнітаючи інформаційну істерію біля наших кордонів, мали свої цілі. Політолог зазначив, що Путін, в черговий раз брязкаючи зброєю біля наших кордонів, підвищує свої переговорні позиції та змушує Байдена піти на прямий діалог та чергову зустріч.

«Ще зовсім недавно прессекретар Білого дому Джейн Псакі говорила про те, що двосторонні переговори на рівні лідерів двох держав не плануються в найближчому майбутньому. Як бачимо, ситуація змінилася, і Байден уже готовий провести новий раунд переговорів з Путіним. Говоритимуть, звичайно, про те, як змусити Київ виконати Мінські угоди щодо Кремлівського сценарію», - заявив Ялі.

Він зазначив, що невипадково Лукашенко, який озвучує найдикіші за змістом загрози та меседжі Заходу, днями заявив про те, що найближчим часом плануються спільні військові навчання біля наших кордонів. Ялі додав, що Лукашенко також заявив, що у разі війни Росії проти України Білорусь воюватиме на боці Росії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Багато хто ставив питання про те, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну почалася саме в США. Так ось уже зараз очевидною стала відповідь. Це була підготовка до чергової зустрічі з Путіним», - вважає політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Леонов розповів, чим нинішнє перекидання військ РФ відрізняється від попереднього.

Також Знай.ua повідомляв, що Владислав Соболевський повідомив, що Росія розпочала приховану мобілізацію.