Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Президент має виступати з щорічним посланням до Верховної Ради про зовнішньополітичне то внутрішнє становище України. І наш президент вже двічі виступав з такими посланнями. Але зараз його звернення було принципово важливим, тому що у нього був дуже невдалий так званий пресмарафон, який розкритикували всі, тому йому треба було цю битву виграти. Також президенту потрібно було змістити активи і наративи в суспільному дискурсі, адже його рейтинги падають», - розповів Трюхан.

Трюхан сказав, що президент намагався цей конституційний привід використати як спосіб для повернення в гру і це йому вдалося. Але питання боротьби з коронавірусом подалося як перемога, повідомив він, та насправді це серйозний провал та загроза національній безпеці. Тому що протягом останніх тижнів ми мали височенну смертність, а президент подав це як певну перемогу уряду. Він намагався оцим посланням переламати світосприйняття та сприйняття суспільством того, вважає він, що відбувається в країні.

«Президент обрав таку собі тактику, наступальну, навіть позитивістську. Він намагався вибудувати логічний ланцюжок подій та рішень, який би виглядав позитивно в очах суспільства. А напередодні йшло нагнітання ситуації, коли нібито очікується захоплення Верховної Ради та насправді ми побачили, що нічого не сталося. Влада придумала класний сценарій та завершила на мажорній ноті нагородженням героїв. І відповідно картинка для простого глядача виглядала привабливо, а якщо копнути та подивитись на зміст, то там було дуже багато ляпів», - резюмував Трюхан.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олег Постернак зазначив, що зараз Зеленський має більше суперників, ніж у 2019 році.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв розповів, що процес дострокових президентських виборів запущений.