Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Такі речі здебільшого робляться для розмивання електорального поля та отримання впливу на електоральне поле. Бо там у зчіпці йде не лише подвійне громадянство, а ще й можливість електронного голосування. Тобто це можливість керувати безпосередньо електоратом. Що ж до отримання подвійного громадянства діаспорою, яка живе за кордоном, то там живе не той відсоток, який може серйозно вплинути на ситуацію. Тим більше, що багато хто вже відірваний і їх не дуже цікавить те, що тут відбувається», - повідомив Курбан.

Політолог сказав, що подвійне громадянство небезпечніше за інші моменти, тому що в нас через цю справу можуть захотіти отримувати права для голосування ті елементи, які перебувають під впливом Росії. Дуже велика проблема в Європі на сьогодні, вважає він, що є певний відсоток українського криміналітету, який зараз ніяк не пов'язаний з Україною, окрім як їх називають українцями. І це негативно впливає і на імідж України, вважає він, якщо ж у них буде ще й підтвердження громадянства, то ми собі дуже багато проблем вішаємо на голову такими речами, які зараз абсолютно не потрібні нам.

«І виходячи з нинішніх реалій, я не бачу, який профіт може отримати з цього всього Україна. Поки що лише проблеми, а діаспора, яка хоче допомогти Україні, і без подвійного громадянства допомагає. Ось буквально місяць тому я був у Латвії, ми там були на міжнародній конференції і спілкувалися з нашою діаспорою. Ті вихідці з України, які справді хочуть допомогти Україні та щось роблять, для них подвійне громадянство це не стимул і вони і так це робитимуть. А ті, хто хоче скористатися ситуацією, для чого нам такі проблеми?», - резюмував Курбан.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський підписав указ, який пов'язаний з подвійним громадянством – заховати другий паспорт не зможе ніхто.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк заявив, що Україна має серйозний потенціал.