Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко зазначила, що хоча президент запевнив, що держава підготувала атомну енергетику та закупила вугілля, тож жодних відключень світла та тепла не буде, представники місцевої влади вже не мовчать.

За її словами, регіональні еліти в деяких областях уже попередили своїх земляків про загрозу періодичного відключення світла, і йдеться не про відключення на 1-2 години. Журналістка зазначила, що йдеться про те, що нам доведеться обходитися без електроенергії до 10 години на день.

«Так, про збої в подачі енергії першими повідомили старости кількох населених пунктів у Херсонській та Київській областях. Ось якась нестикування виходить. Президент та прем'єр кажуть одне, представники місцевої влади – зовсім інше», - каже Вікторія Панченко.

Вона додала, що у свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що підстав для віялових відключень немає. Журналістка додала, що, за словами прем'єра, уряд прийняв заборону на відключення чи невключення під час опалювального сезону тепла та газу для населення та всіх підприємств.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Віялові відключення електроенергії в Україні вже не казки і не фейк. Тимчасові відключення у вигляді планових ремонтів вже почалися. Великі підприємства готуються до переведення роботи на нічний режим. Районні центри, де немає важливих підприємств, періодично вночі залишатимуться без світла. На думку фахівців «Укренерго», пік енергетичних проблем припаде на січень-лютий», - розповіла Вікторія Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Кочетков заявив про ймовірні віялові відключення електроенергії цієї зими.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Кочеткова, влада мала зайнятися розв'язанням енергетичної проблеми ще влітку.