Оригінал на сайті "Українська правда"

Вчора на ток-шоу Савіка Шустера був керівник операцій з вивезення Володимира Цемаха з " ДНР " до Києва. Це була блискуча операція, після якої і ГПУ, і міжнародна слідча група отримала ключового свідка теракту російської армії проти нідерландського цивільного літака МН17.

Керівник управління Департаменту контррозвідки Роман Червінський заявив, що пізніше Цемаха віддали РФ, а самого пана Червінського звільнили відразу після розмови Зеленського і Путіна.

Можу підтвердити дві речі:

1. Прокуратура Нідерландів розглядала Цемаха як свідка, чий допит був "максимально важливим" (внизу – фото одного з листів прокурора Нідерландів).

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

2. Як генпрокурор, я довів це до відома президента Зеленського у присутності керівника його офісу Андрія Богдана та радника Андрія Єрмака. Зеленський і Єрмак всіляко вмовляли мене організувати передачу Цемаха РФ. Я категорично відмовився, тому що саме суд по МН17 - це шлях Путіна в Гаазький трибунал.

Через кілька днів була телефонна розмова з президентом Зеленським. В істеричній формі він знову вимагав віддати Цемаха Путіну. Я знову відмовився.

На що Зеленський сказав, що тоді мої дні на посаді полічені. Я сказав: скільки їх не є, але до останнього я буду відстоювати необхідність засудження російських терористів. І тільки після вироку-організацію обміну.

Згадую це для того, щоб підтвердити слова полковника Червінського: "в офісі... бояться посваритися з Росією. Там не один "Кріт", а просто така ціла група людей: Татарів, Єрмак, Демченко".

Свідків стає все більше.

Фото, Юрій Луценко
Фото, Юрій Луценко

Юрій Луценко

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви хочете написати в рубрику "думка", ознайомтеся з правилами публікацій і пишіть на blog@112ua.tv.